Fest på hög höjd



I helgen var det stor fest för en av våra kära vänner och gäster Hasse Holmqvist.
Som sann alpälskare så valde han att fira sin 50-årsdag på hög höjd i Arolla.



Vi visste ju redan att det finns ett magiskt Hotel Kurhaus i Lenzerheide och nu
vet vi att även Arollas variant håller hög klass.



Beläget i en dal mellan Zermatt och Verbier på 2000 meters höjd ligger det
vackert inringat av höga berg. Ett riktigt kulthotell.



Vi var ett drygt 20-tal vänner som hade beslutat oss för att fira ordentligt. Det
började med skumpa och sång, fortsatte med lång frukost innan vi gav oss
ut i vårvädret. Liftsystemet är inte stort men de fyra knappliftarna ger ändå
1000 fallhöjdsmeter och långa fina pister. Här är det Lotta som visar upp
nästa års kollektion från Peak Performance.



Det som de flesta åker till Arolla för är dock skidåkning med hjälp av stighudar
eller helikopter. Den klassiska turen Haute Route mellan Chamonix och
Zermatt passerar även här. Vi gjorde inga större turer, men vår guide Lian
och Peter Malm från Peak Performance släpade sig i alla fall några höjdmeter
upp för att få några fina svängar.



Peter visar hur man svänger i schweizisk kallsnö.



Lian visar att hon inte vill vara sämre.



Lunchutbudet vinner väl inga direkta skönhetspriser i Arolla men gemenskapen
är det viktigaste. Vi fick alla i oss lite näring och ett par glas vin innan vi gav 
oss ut i smörpisterna för lite eftermiddagsåkning.

På kvällen var det uppdukat för fest på Kurhaus. En legendarisk fondue stod
på menyn och Hasse fick en massa fina tal och presenter. Det finns inga 
bilder från dansen efteråt och det kanske är lika bra det. Det buggades hårt
medan bartendern serverade shots på det klassiska viset. Han hade till och 
med en slalomskida med glas på. Allt medan Peter Malm tog över ansvaret
för ljussättningen på dansgolvet. Det såg ut som om alla var nöjda och glada
dagen efter.

Tack Hasse för en underbar fest.



KEEP SKIING

Johan 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0