Via Ferrata i Champery

Vi började dagen med en skön frukost på terrassen vid The Lodge. 

 

Efter två dagars cyklande hade Uffes gaffel börjat läcka olja. Vi åkte därför
ner i dalen för att försöka få ordning på det och passade samtidigt på att
träffa Steve Beck som är marknadsansvarig på Chablais Tourisme. Området
sträcker sig från Genèvesjön upp till bergen i Champery och vingårdarna i
Valaisdalen där det också var aprikossäsong. Vi åt lunch i Monthey och fick
en del tipps på vad vi kunde se och göra i området.
 


Via Ferratan i Champery var ett av Steves tipps. Så efter lunchen åkte
vi tillbaks till Champery och hyrde sele, hjälm och slingor. För den oinsatte
så är Via Ferrata en enklare form av klättring där man hela tiden är säkrad.
Efter ca 30 minuters anmarsch kom vi fram till starten ligger vid ett vattenfall. 

 

Två hängbroar korsar vattenfallet.



Innan man kommer upp på sista klippväggen. 

 

Själva Via Ferratan är en fin liten tur som tar ca en timme att klättra.
Hela tiden har man utsikt över Champery.



Vägen ner går förbi en mysig liten racletterestaurang som heter Cantine
des Rives. Vi fortsatte dock ner till Champery på en spektakulär vandrings-
led som är uthuggen i berget. 



Vi avslutade med en "after via ferrata" i jacuzzin.
 


Sen var vi laddade för mer cykling.

KEEP CLIMBING!!!

/Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0